Gardenia – cadoul ideal pentru prieteni dragi, vechi sau noi!

In epoca victoriana Gardenia era considerata ca fiind simbolul unei noi relatii de prietenie, in vreme ce in Franta renascentista, barbatii purtau pe reverul sacoului o floare de  Gardenia pentru a-si  exprima intentiile in ceea ce priveste atragerea unui partener compatibil in contexte sociale. Simbolistica florii de Gardenia capata noi intelesuri in zona Asiei, mai ales datorita popularitatii de care acesta planta se bucura printre populatia chineza si cea japoneza. Asiaticii vad Gardenia ca pe o pictograma a pacii si un simbol al meditatiei.

Nu doar simbolistica aparte face din Gardenia un cadou ideal pentru persoanele dragi, ci si frumusetea acesteia.  Inflorescentele delicate, in nuante de alb cremos, „inghesuite”  parca pe fundalul verde al foliajului lucios, imprastie o mireasma subtila de iasomie, adesea comparata cu un „elixir” al zeilor.

Desi pretentioasa in ceea ce priveste ingrijirea, avand nevoie de atentie pe tot parcursul anului,  Gardenia merita, cu siguranta, toate eforturile!

Odata cu aparitia primilor boboci de floare gaseste-i locul potrivit intr-o zona bine luminata, departe de semineu sau de surse de caldura, toaleteaz-o in toiul iernii si ofera-i indeajuns de multa apa pentru a-i metine solul umed (dar nu ud), iar Gardenia ta te va incanta, fara doar si poate, cu o priveliste spectaculoasa si parfumu-i imbietor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s