Verde la birou sau acasa

Esti adept al influentelor „feng shui”, mediteraneene, exotice, iubitor de natura sau efectiv iti doresti sa insufletesti atmosfera de la birou sau de acasa? Iata cateva dintre cele mai populare plante ornamentale de interior care dau viata oricarei incaperi:

Pachira Aquatica, cunoscuta in popor sub denumirea de „Copacul Banilor” are, pe langa proprietatile decorative, si incarcatura simbolica! Se spune despre Pachira ca aduce noroc si bunastare. Tot gura lumii vocifereaza cum ca frunzele acestei plante, care se asemana cu o palma deschisa, ar reprezenta cele 5 elemente Feng Shui: metal, lemn, apa, foc si pamant. Prin urmare, prezenta acestei plante ar aduce armonia in casa celor ce o „gazduiesc”.

Cunoscuta pe intreg mapamondul ca simbol iberic (Tenerife), Dracaena isi are originile tocmai in Africa, iar denumirea sa provine din cuvantul grec ‘drákaina’ – a carui traducere este „femela dragon”. Foliajul in nuante si forme ce variaza de la specie la specie ii aduce, cu siguranta, un plus de notorietate in randul amatorilor de tablouri vizuale inedite.

Usor de intretinut, rezistenta si deosebit de aspectuoasa, Beaucarnea nu „cere” atentie excesiva, dar isi rasplateste intotdeauna privitorii cu frumusetea sa. Ce aduce ea pe langa senzatia ca esti intr-un safari chiar la tine acasa? O starea de beatitudine si povesti despre festivaluri grecesti din vremuri de mult apuse, unde a fost (timp de cateva decenii) una dintre atractiile principale.

Cu peste 20 de specii cunoscute si apreciate de intreaga lume, Yucca este una dintre cele mai populare plante ornamentale de interior! Deloc pretentioasa in ceea ce priveste ingrijirea, Yucca este alegerea perfecta pentru a-ti decora biroul sau camera de zi, oferindu-le un aer de „jungla urbana”.

Reinveteaza-te! Alege verdele si fii in echilibru atat cu tine, cat si cu spatiul tau personal!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s